Cas d'èxit:
Industria Alimentaria
Abast del projecte
82000
€ Estalvi energètic anual
7 meses
Mesos retorn inversió
112
Tn reduccions CO2
Desafiament
Reduir el consum energètic i millorar el rendiment global de la planta .
Solució
Durant l’auditoria realitzada per l’equip tècnic d’AVC es van observar tres punts de millora:
- La temperatura de l’aigua d’alimentació als generadors de vapor era de 20ºC
- Només es recuperaven el 20% de les purgues de condensat
- Manca d’aïllament tèrmic en vàlvules i equips en línies de vapor
Després de la presentació de l’informe de l’auditoria, on es detallaven els resultats de l’estudi i les propostes de millora, l’equip d’AVC va realitzar el projecte clau en mà dissenyant, fabricant, instal·lant i engegant:
- Equips per a la recuperació de calor residual
- Grups de purga en línies de distribució i retorn dels mateixos al tanc d’alimentació
- Aïllament tèrmic a mida
Conclusió
amb una amortització del projecte de menys de 7 mesos i una reducció de les emissions de CO2 de 112 Tn.